Impresions de la primera sortida

2015-08-14 10:57


Es pot dir amb tota sinceritat que la sortida ha estat un èxit en tots els sentits.
Si bé la participació de principi s’havia limitat a 30 persones, degut a la demanda s’ha hagut d’ampliar fins a 35.

El temps ha estat magnífic, sense cap dia de pluja, això sí, amb molta calor, especialment en alguns trams en que l’itinerari transcórrer entre camps de conreu, concretament de blat. Alguns dies mig núvols han alleugerit els rigors de les altes temperatures que en aquest temps ha fet a tot el sud d’Europa.
Els hotels, tant el de París com el d’Orleans, han estat còmodes, ben situats i amb un bon servei; fins i tot es van avenir a avançar l’hora de l’esmorzar per tal que nosaltres poguéssim sortir més aviat i començar a caminar el més aviat possible per aprofitar la bona temperatura de les primeres hores del matí. 
L’experiència i el bon ofici del xofer de l’autocar ha estat un factor important per tal de poder donar assistència sobre la marxa als caminadors, ja que en moltes ocasions els punts de trobada establerts al llarg de l’itinerari eren realment difícils de trobar.
Una de les coses que més ens preocupava d’aquesta sortida eren els horaris per dinar que a França tenen per costum, com és sabut, si arribes a un restaurant (que no sigui de carretera) després de les 13:30 el més fàcil és que no et donin de menjar i et diuen que la cuina ja està tancada. Tenint en compte l’hora d’iniciar les caminades i la seva durada, era de preveure que l’hora de la nostra arribada al final de cada etapa seria un problema. Però sortosament aquest tema també l’hem pogut resoldre a satisfacció i cada dia hem pogut dinar correctament en algun restaurant
El pica-pica, el refrescament de peus i el cava dels finals d’etapa, han estat, com en altres ocasions ja havíem experimentat, un factor molt important tant pel que fa a les relacions de grup com per al relaxament després de la caminada.
Si a això hi afegim el dinar col·lectiu en restaurant, les visites efectuades per les tardes i les efectuades el dia de descans tindrem una imatge molt propera al bon ambient i a la bona relació que en tot moment ha imperat en el grup.
Al llarg d’aquesta etapa hem visitat:
• Les catedrals de París, Orleans, Chartres i Le Mans, també hem visitat l’abadia de Saint Benoït-sur-Loire. 
• Els castells de Sully-sur-Loire, Beaugency, Chambord, Blois i Chaumont-sur-Loire.
De cara a l’etapa del 2016, després de l’experiència d’aquest any, s’ha pensat que val la pena anticipar les dates de l’activitat i, per tant, en el 2016 l’activitat s’efectuarà entre els dies del 18 al 30 d’abril.
Per acabar vull expressar l’agraïment a les persones que han col·laborat en els diferents temes de les caminades i a tots els assistents per la seva confiança i la seva comprensió.

Josep M. Jerez